Keď vôňa z úľa lieči

To, že je apiterapia veľmi účinná  a podporná terapia pri rôznych ochoreniach na tejto stránke nemusíme zvlášť vysvetľovať.   
Spoločnosť Apires prišla ako prvá na Slovensku s novým spôsob apiterapie, pri ktorej sa využíva plynné skupenstvo. Tento spôsob terapie tiež možno nazvať apires – terapiou (včelia respiračná terapia). Človek vdychuje  klímu, ktorú vytvárajú včely v úli. Inhalácia včelieho vzduchu priamo z úľa je v  Európe veľmi dobre zabehnutá a uznávaná terapia. 

Vzduch v úli obsahuje vysokú vlhkosť a teplotu približne 36 °C. Obsahuje tiež rôzne látky, éterické oleje ako hormóny, feromóny, tekuté voskové čiastočky, alkohol, slinný sekrét včiel, aerosóly z flavonoidov a propolisu, stopové prvky, enzýmy, cholín, včelami vyprodukované fytohormóny (rastlinné hormóny).

Apires – terapia využíva látky, ktoré sa nachádzajú vo všetkých včelích produktoch, ale vo vzduchu, ktorý je vo vnútri včelieho úľa sa nachádzajú v omnoho väčšej
koncentrácii a preto je účinok terapie vdychovaním mnoho krát vyšší . Tiež z klasickej medicíny je všeobecne známe, že najjednoduchšia a prirodzená cesta ako podať liek je jeho
vdychovanie, čím sa cez pľúca dostane veľmi rýchlo do krvného obehu jeho účinná látka. Práve preto aj pri našej terapii vdýchnuté mikročiastočky účinkujú rýchlejšie a efektívnejšie.

Apiresterapia napomáha zlepšovať zdravotný stav a v niektorých prípadoch aj odstrániť príznaky pri chorobách:

- Bronchitída (zápal priedušiek)
- Astma

- Alergie

- Pseudokrup (nepravý záškrt)

- COPD (chronicko-obštruktívny zápal pľúc)

- Náchylnosť k infekcii, chronické zápaly

Oslabenie imunitného systému

Chronické bolesti hlavy, migréna

- Depresie


Vytvorené: 13. December 2013   Autor: Eva Krišková

Diskusia

Stránku už navštívilo